Fotografia unei zane (spiridus) din Anglia!?


Oricat ar mai cauta doamna Phyllis Bacon prin gradina casei sale, n-ar mai putea-o gasi pe fiinta cu aripi de argint. Tot ce i-a ramas e doar aceasta fotografie din stanga articolului. Si, in momentul in care doamna Bacon priveste aceasta fotografie, cum o fiinta stralucitoare zboara prin gradina sa, ea incepe sa creada in zane.

Aceasta zana a fost fotografiata in anul 2007 in cartierul New Addington din sudul Londrei. Doamna Bacon, autoarea pozei, spunea ca ea nici macar nu se uita prin aparatul foto cand a facut fotografia. Pur si simplu a apasat pe buton, scotand mana pe usa, in timp ce discuta cu niste rude in bucatarie, dupa luarea cinei.

Uimita de ce a vazut in poza, timp de luni de zile si-a petrecut cautand o explicatie rationala. Dupa mii de cautari pe Internet pentru poze cu fluturasi, lilieci si gandacei, care s-ar putea cat de cat potrivi cu fiinta din fotografia sa, ea a ajuns pana la urma la urmatoarea concluzie: “Trebuie sa fi fost o zana”. Femeia a mai adaugat: “Nimanui caruia i-am aratat poza n-a venit cu vreo explicatie plauzabila despre ce-ar putea reprezenta poza”.

Fotografia aceasta aduce aminte de “zanele Cotingley”, pozate in gradina West Yorkshire, in anul 1917. Atunci, Elsie Wright, o fata de 16 ani, si verisoara sa mai mica, Frances Griffiths, au sustinut ca au fotografii in timp ce se jucau cu creaturile inaripate. Dupa cateva decenii, ele au recunoscut ca fotografiile au fost falsificate, cu ajutorul unor desene in forme de zane.

In schimb, doamna Bacon insista ca aceasta poza nu este niciun truc. Ea a spus ca a fost rezervata in a arata fotografia, de frica sa nu fie catalogata drept “nebuna”.

"Imi placeau povestile cu zane cand eram mica, dar nu pot spune ca am vazut vreo zana pana in momentul in care am facut fotografia”, afirma doamna Bacon. Ea a mai adaugat in final ca “Sincera sa fiu, nu stiu ce reprezinta exact si sunt dispusa sa ascult sugestiile oricui. Dar, pana cand cineva nu-mi vine cu o explicatie rationala, nu cred altceva decat faptul ca fiinta din poza este o zana”.

Sursa: http://www.almeea.com

Niciun comentariu: