Imagini extraordinare capturate de un astronom amator


Un astronom amator şi-a uimit colegii săi profesionişti din toată lumea cu o serie de imagini extraordinare ale universului, realizate din atelierului propriu.Peter Shah, în vârstă de 38 de ani, a făcut o gaură în acoperişul atelierului său şi a montat un telescop modest. După luni de aşteptare pentru momentul potrivit, a realizat o serie de imagini extraordinare ale Căii Lactee, precum şi a altor fenomene. Fotografiile sale prezintă o varietate de corpuri cereşti şi galaxii, fiind comparate cu cele realizate de telesopul de 2,8 miliarde de euro, Hubble.

Shah a cheltuit însă doar 23.000 de euro pentru a-şi monta în atelier un telescop legat de calculatorul personal. „Cei mai mulţi preferă să meşterească în atelierul lor, dar la mine este ceva mai high-tech. A trebuit să fiu foarte răbdător şi să fac pozele timp de mai multe luni pentru că cerul este mereu înnorat în Anglia.”

Potrivit dailymail.co.uk Fotografiile făcute de Shah vor fi publicate într-o nouă carte numită Mirror.

2 comentarii:

Cristian spunea...

Superbe imagini! Aici http://www.skyandtelescope.com/community/gallery?archive=true&c=y gasiti multe alte poze in genul celor de mai sus, facute de fotografi amatori.

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj