Noi informaţii despre OZN-uri, desecretizate de guvernul britanic



Guvernul britanic a făcut publice noi informaţii despre apariţiile unor obiecte zburătoare neidentificate, reprezentând a cincea astfel de colecţie. Ea a fost desecretizată joi de ministerul britanic al Apărării, relatează CNN. Printre acestea se numără un obiect cu forma unui "Toblerone" care planează, reziduuri alb-sidefii şi lumini ciudate, toate pe cerul Marii Britanii.

Informaţiile făcute publice joi sunt cele mai numeroase de până acum, numărând în total 6.000 de pagini, din 1994 până în 2000. Dosarele includ mărturia unui bărbat din Birmingham. În martie 1997, povesteşte acetsa, s-a întors de la lucru la ora 4 dimineaţa şi a văzut un obiect mare în formă de triunghi, care plana deasupra grădinii casei sale.

Bărbatul spune că maşinăria era silenţioasă, însă câinii din catier lătrau de zor. "A dispărut" după trei minute, potrivit raportului, lăsând în urma sa "o substanţă alb-sidefie", care s-aputut vedea pe vârfurile copacilor, unele dintre aceste reziduuri fiind păstrate de bărbat într-un borcan. Nu se ştie însă ce s-a întâmplat cu borcanul respectiv şi cu conţinutul său.

Într-un alt document, care datează din ianuarie 1997, se vorbeşte despre un bărbat care se întorcea acasă noaptea, în sudul regiunii Wales, când a observat "un tub de lumină ce cobora din cer", care, la început, părea o "stea uriaşă".

Telefonul mobil al omului dar şi maşina sa s-au defectat, potrivit raportului, iar bărbatul a coborât din vehicul şi s-a îndreptat spre lumina respectivă. Când s-a întors la automobil I s-a făcut rău, iar la scurtă vreme după acest episod a descoperit că are o boală de piele
. Potrivit raportului, maşina sa a rămas în acelaşi loc, acoperită de noroi şi praf.

Alte rapoarte menţionează apariţii observate de grupuri de persoane, inclusiv una din 1997 în care cinci membri ai echipajului unui pescador din Marea
Nordului au anunţat că au văzut un obiect rotund, plat şi lucios care plana pe cer. Au spus că l-au văzut atât prin binoclu cât şi cu ochiul liber, raportul menţionând faptul că "martorii sunt foarte sceptici în privinţa existenţei OZN-urilor". Ei au urmărit obiectul pe radar, timp de mai multe secunde, până când a dispărut, se mai arată în raport.


Niciun comentariu: