Viata pe Enceladus, luna lui Saturn!?


Enceladus este unul dintre putinele corpuri din sistemul solar pe care se regasesc ioni negativi de apa.

Luna înghetata a lui Saturn, Enceladus, ascunde o mare cantitate de apa sub suprafata sa, a confirmat o noua cercetare. Si mai mult, luna ar putea avea conditiile necesare vietii.Expertii au analizat datele primite de la sonda spatiala Cassini, care a aratat ca pe Enceladus exista ioni de apa încarcati negativ - dovada apei lichide.

Spectometrul cu plasma de pe Cassini, folosit sa adune aceste informatii, a gasit si alte tipuri de ioni încarcati negativ, precum hidrocarburile.

"Nu suntem surprinsi ca exista apa acolo, acesti ioni sunt dovezi în plus ale faptului ca exista apa sub suprafata lunii si ca, acolo unde exista apa, carbon si energie, exista si viata", a declarat liderul studiului, Andrew Coates, de la University College, Londra.

Enceladus este unul dintre putinele corpuri din sistemul solar, ce includ Pamântul, Titanul si cometele, unde exista ioni încarcati negativ.
Pe Terra, ionii de apa încarcati negativi se regasesc acolo unde apa lichida este în miscare, precum lânga cascade sau lânga valurile marilor.

Spectometrul cu plasma de pe sonda Cassini, realizat initial pentru a lua informatii despre mediul magnetic despre Saturn, masoara densitatea, velocitatea si temperatura ionilor si electronilor cu care intra în contact. Dar de când a fost descoperita "fântâna" de apa de pe Enceladus, Cassini ia mostre din aceasta apa si o analizeaza.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: