A fost descoperita o exoplanetă care seamănă cu cele din sistemul nostru solar


Coro-9b face parte din constelaţia Şarpelui.

O planetă descoperită la 1.500 de ani lumină faţă de Pământ seamănă incredibil de mult cu cele din sistemul nostru solar, potrivit astronomilor.

Planeta se numeşte Corot-9b, este de mărimea lui Jupiter şi orbitează o stea îndepărtată din Calea Lactee.

Oamenii de ştiinţă cred că aceasta i-ar putea ajuta să înţeleagă celelalte exoplanete din galaxia noastră.

Dr. Hans Deeg, unul dintre cercetătorii de la Institutul de Astrofizică, a declarat că Corot-9b este prima exoplanetă descoperită care seamănă cu cele din sistemul nostru solar.

Planeta a fost detectată de telescopul spaţial CoRoT, ce aparţine de agenţia spaţială franceză, CNES. Soarele planetei, Corot-9, se află în constelaţia Şarpelui. Corot-9b nu este nu este un "Jupiter fierbinte", ci temperaturile sunt între -20 şi 160 de grade Celsius.

Peste 400 de exoplanete au fost descoperite până acum, însă cele mai multe sunt "Jupiteri fierbinţi" - giganţi de gaz care au orbite strânse de sorii lor şi temperaturi de peste 1000 de grade Celsius.

3 comentarii:

Ryanna Pop spunea...

deosebit de interesant si frumos acest blog...felicitari!..sper ca-mi permiteti sa preiau unele imagini din contextul insemnarilor spre a mi le posta la mine?..doar imagini desiur si cu text daca e nevoie cu trimitere la sursa?...

GabyS spunea...

Multumesc Ryana!

Poti lua fara probleme orice articol sau poze de pe blog... eventual cu trimitere la articole.
Numai bine!

Ryanna Pop spunea...

multumesc mult!:)