Europa şi Rusia îşi unesc forţele pentru a apăra Terra de asteroizi...


Comisia Europeană şi Agenţia Spaţială Rusă se vor întâlni pe 7 iulie pentru a discuta un proiect comun de apărare împotriva asteroizilor... (De ce tocmai acum? stiu ceva ce noi nu stim?)

Oficialii Comisiei Europene şi reprezentanţii Agenţiei Spaţiale Ruse (Roscosmos) se vor întâlni la pe 7 iulie, pentru a stabili cea mai bună strategie de protejare a Terrei în faţa asteroizilor.

În ciuda pericolului reprezentat de aceştia, niciun program de apărare nu a fost concretizat până acum în Rusia, toate rămânând la stadiul de concepte, relatează RIA Novosti. În cadrul întâlnirii, Comisia Europeană şi Roscosmos vor discuta despre crearea unui proiect comun anti-asteroizi.

În apropierea Terrei există peste 6.000 de asteroizi, dintre care în jur de 1.100 sunt consideraţi periculoşi.

Un asteroid cu un diametru între unu şi doi kilometri ar produce, la impactul cu Terra, o schimbare catastrofică a climei. O astfel de coliziune ar produce o explozie echivalentă cu detonarea a 1 milion de megatone de TNT (de 50 de ori puterea bombei de la Hiroshima), au calculat oamenii de ştiinţă ruşi.
Craterul format ar avea un diametru de aproximativ 1.000 de kilometri, iar în atmosferă ar fi degajate tone întregi de praf, ceea ce ar bloca razele solare şi ar duce la scăderea drastică a temperaturilor.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: