Imagini spectaculoase ale unei pete solare...


Potrivit celor de la NASA, activitatea Soarelui şi frecvenţa petelor solare vor creşte în 2012 şi 2013.

O imagine spectaculoasă a Soarelui, de rezoluţie mare, a fost surprinsă de Solar Dynamics Observatory de la NASA, imediat după ce pata solară 1087 ieşea din cadru. Deşi va dispărea în spatele Soarelui, această regiune nu va pleca liniştită.


Pata se poate observa la marginea discului solar (în partea dreaptă), iar liniile magenetice pline de plasmă sunt foarte bine conturate. Aceste linii magnetice îşi au originea în interiorul Soarelui şi pătrund prin suprafaţa suprafeţei solare, sau fotosferă, ajungând în atmosferă, creând o pată solară.


Potrivit discovery.com, aceste câmpuri magnetice locale sunt sursa vânturilor solare. Presiunea magnetică deasupra petei solare este foarte mare, iar o explozie solară ar putea provoca probleme pentru noi, dacă s-ar produce în direcţia Pământului.

În a două fotografie este surprinsă aceeaşi imagine, dar pe altă lungime de undă, fiind vizibilă plasma din cronosferă, care ajunge în general la o temperatură de aproximativ 55,000 de grade Celsius.

Sursa: realitatea.net

Un comentariu:

vivi spunea...

normal ca nasa arata ce vor ei...totul din ce spun poate e 2 % adevar restu minciuna...inca o odata


totusi TIMPU si SPATIUL e o iluzie ascultati stewart swerdlow mind control toate partile el va va deschide mintea si inca ceva planeta MARTE era a 3 a planeta de la soare si pamantu a 2 a veti afla mai multe in la cele 13 sau 14 parti pe youtbue ale lu stewart swerdlow multe au fost sterse dar readaugate de useri