O nouă planetă descoperită în sistemul nostru solar!?


Oamenii de ştiinţă cred că au descoperit o nouă planetă în sistemul nostru solar, care este de patru ori mai mare decât Jupiter.

Planeta se află de 15.000 de ori mai departe de Soare decât Pământul, lucru care ar putea explica de ce nu a fost descoperită până acum.

Informaţiile care ar putea dovedi existenţa planetei Tyche, un gigant gazos aflat în Norul Oort, cea mai îndepărtată zonă a sistemului solar, vor fi făcute publice în aprilie. Norul Oort înveleşte sistemul solar şi cuprinde miliarde de comete.


Profesorul Daniel Whitmire de la Universitatea Louisiana spune că planeta ar fi alcătuită în principal din hidrogen şi heliu, cu o atmosferă asemănătoare celei de pe Jupiter, cu pete, inele şi nori. "Ne aşteptăm să aibă şi luni. Toate planetele exterioare au luni", a spus profesorul.

Telescopul spaţial al NASA, Wise, arată că Tyche este de 4-5 ori mai caldă decât Pluto, având aproximativ -73 de grade Celsius. "Căldura este o rămăşiţă a formării sale. Un obiect de dimensiuni aşa mari are nevoie de foarte mult timp să se răcească", a spus Whitmire.

Dacă este confirmată existenţa planetei, numele său va trebui să primească acordul Uniunii internaţionale Astronomice.

Momentan, numele său este Tyche, de la zeiţa greacă care guverna destinul unui oraş, însă acesta ar putea fi schimbat, întrucât provine dintr-o teorie care s-a dovedit acum greşită.

Sursa: realitatea.net

Un comentariu:

Invizibilul spunea...

Vreau si eu una locuita !