Tranzitul lui Venus - 2012

Oamenii din întreaga lume, din Maui până în Norvegia şi din Mumbai până în Mexic, au urmărit silueta pe care planeta Venus a lăsat-o pe Soare, în cadrul unui spectacol celest extrem de rar.



Tranzitul lui Venus, un eveniment ce nu se va mai repeta până în 2117, a durat 6 ore şi 40 de minute, fiind urmărit de-a lungul planetei cu ajutorul telescoapelor speciale, a ochelarilor de eclipsă sau în cadrul unor transmisii live pe Internet.
Pentru astronomi, tranzitul lui Venus nu a constituit doar un spectacol planetar extrem de rar, ci şi un eveniment despre care aceştia speră să inspire în rândul oamenilor o mai mare curiozitate despre univers şi despre rolul pe care oamenii îl joacă în cadrul său.
Sul Ah Chim, cercetător la Institutul de Astronomie şi Ştiinţe Spaţiale din Coreea de Sud, a declarat că speră ca oamenii să vadă viaţa dintr-o perspectivă mai amplă şi să nu „rămână prinşi în problemele mici, de zi cu zi”.
Iată cele mai spectaculoase imagini ale tranzitului lui Venus surprinse de pe Terra (şi nu numai):
Tranzitul lui Venus, surprins de pe Staţia Spaţială Internaţională de astronautul Don Pettit
Tranzitul lui Venus, surprins din Parcul Riverside, din Manhattan, New York
Edmund Rosales, astronom în cadrul Societăţii Astronomice Filipineze arată poziţia lui Venus pe discul Soarelui. Imaginea a fost realizată la Observatorul Astronomic din Manila
Robert Bentia, un cititor descopera.ro, a surprins tranzitul lui Venus din Reykjavik, Islanda
Robert Bentia, un cititor descopera.ro, a surprins tranzitul lui Venus din Reykjavik, Islanda
Tranzitul lui Venus, surprins din Sofia, Bulgaria
Tranzitul lui Venus, surprins din New Delhi, India
Un vizitator la Observatorul Astronomic Griffith din Los Angeles, unul dintre cele mai mari şi mai vizitate din lume, surprinde tranzitul lui Venus cu ajutorul telefonului mobil
Tranzitul lui Venus, surprins din Beijing, China
Tranzitul lui Venus, fotografiat din Condorcocha, Ecuador
Tranzitul lui Venus, surprins din College Park, Maryland.
Sursa: Descopera.ro

Niciun comentariu: