Documente declasificate recent de guvernul britanic...



Documentele declasificate recent de guvernul britanic prezinta mii de pagini despre observatii OZN.

Minsterul Apararii din Marea Britanie a publicat un raport secret privind fenomenul OZN. Decizia vine dupa 5 ani in care autoritatile au inceput sa declasifice toate dosarele care trateaza acest subiect.

Potrivit The Sun, proiectul OZN al Ministerului Apararii a inceput sa fie declasificat in decembrie 2009.

In urma inmultirii numarului de OZN-uri observate, autoritatile britanice au inceput sa se confrunte cu tot mai multe solicitari care invoca dreptul la libera informare.

Potrivit acestui raport declasificat, scrie The Sun, Ministerul Apararii musamaliza orice document care atesta obervatii legate de OZN-uri si extraterestri.

In acest sens, daca cineva trimitea autoritatilor dovezi ale existentei acestui fenomen, fotografiile sau inregistrarile ajungeau direct la cosul de gunoi.

Vineri, ultima parte a acestor adevarate "Dosare X" a fost facuta publica. Este vorba de 25 de dosare, care contin peste 4.400 de pagini relatand incidente bizare din perioada 2007-2009.

Desigur, multe din OZN-uri s-au dovedit a fi baloane meteorologice sau avioane. Sunt insa si experiente inexplicabile.


Unul din cele mai interesante cazuri este cel care a avut loc in 2007, langa Cardiff. “Martorul spune ca a vazut nave spatiale, apoi una din ele i-a rapit cainele, masina si cortul in care campasera”, scrie The Sun, citand un fragment din raport. In 2008, o femeie a declarat ca in gradina ei a vazut “doua sfere portocalii”.

Acelasi raport demonstreaza ca oameni de stiinta angajati de guvernul britanic faceau cercetari in domeniul tehnologiilor “anti-gravitatie”, pentru a vedea daca aceste aparate pot exista cu adevarat.

Fostele "Dosare X" vor fi transferate acum in Arhivele Nationale si contin in total peste 50.000 de pagini. Dosarele contin de asemenea rapoarte privind anchete militare despre OZN-uri si cazuri in care aceste obiecte au aparut pe radare.

Un comentariu:

Mediator Bucuresti spunea...

Si daca si declasificare e tot o conspiratie ?