CERN si laserul de la Magurele (emis)



In Europa, sunt în curs de desfăsurare două experimente stiintifice uriase, atât prin investitia în dotarea tehnică, cât si prin tintele stiintifice pe care le au. Unul se realizează în Elvetia, la Centrul European pentru Cercetări Nucleare (CERN), iar celălalt în România, la Măgurele, unde se construieste cel mai mare laser din lume.

Desigur că, atunci când vorbim despre acest tip de exeprimente, ne-am dori să aflăm punctul de vedere al specialistillor care lucrează aici, pentru a primi informatiile la prima mână.

Ei bine, am reusit să fac acest lucru în emisiunea Mistere la Granitele Cunoasterii pe care am realizat-o acum două săptămâni la Nasul Tv, când am l-am avut invitat pe fizicianul Andrei Dorobantu , un reputat cercetător român care lucrează atât pentru CERN, cât si pentru laserul de la Măgurele.

Discutia a mers în zone extrem de interesante. Am vorbit despre obiectivele celor două proiecte dar, mai mult decât atât, s-a discutat fără retinere si despre găuri negre, universuri paralele sau teleportare, lucruri tratate astăzi de stiintă cu cea mai mare seriozitate.



Sursa: granitele-cunoasterii.ro

Niciun comentariu: